консультація для дорослих
пн-пт: 8:30-15:30

консультація для дітей
пн-пт: 8:30-15:30

госпіталізація
для дітей

вул. Братиславська, 5а,
м. Київ, 02166

VIIІ науково-практична конференція «Дні аритмології в Києві»

21-11-2016

sait-18-11-16-dni-aritmologii117-18 листопада 2016 року відбулася VIIІ науково-практична конференція «Дні аритмології в Києві». Співорганізаторами цього щорічного реєстрового заходу були Інститут серця МОЗ України та Національна медична академія післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика.

Мета форуму полягала в ознайомленні кардіологів, лікарів функціональної діагностики, кардіохірургів з сучасними можливостями методів діагностики та інтервенційного лікування аритмій серця.
У конференції взяли участь більше 200 практичних лікарів з більшості регіонів України.

З привітаннями учасникам конференції виступили генеральний директор Інституту серця МОЗ України, член-кореспондент НАМН України, професор Б.М. Тодуров і проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи НМАПО ім. П.Л. Шупика, професор Р.О. Моісеєнко.
Доповіді на пленарному засіданні зробили інтервенційні аритмологи з провідних клінік та наукових установ України в галузі аритмій серця Ю.І. Карпенко (Одеса), В.П. Залевський, О.М. Грицай і Б.Б. Кравчук (Київ), Д.Є. Волков (Харків), А.В. Ягенський (Луцьк) та інші.

sait-18-11-16-dni-aritmologii4Завідувач кафедри функціональної діагностики проф. Жарінов О.Й. і доцент Куць В.О. провели майстер-класи з діагностики та ведення пацієнтів із шлуночковими тахікардіями і бінодальною хворобою серця. В рамках конференції відбувся симпозіум «Антитромботична терапія у пацієнтів з фібриляцією передсердь», де були розглянуті аспекти використання антикоагулянтів у хворих з пароксизмальною формою фібриляції передсердь, при виконанні кардіоверсії, катетерних втручань, у пацієнтів з нирковою недостатністю, а також після операцій і за наявності перенесених раніше кровотеч.

Особливу увагу аудиторії привернув спеціальний багатодисциплінарний симпозіум «Медикаментозний супровід та ускладнення кардіохірургічних втручань» з залученням кардіохірургів, кардіологів, анестезіологів, пульмонологів, лікарів з функціональної діагностики, проведений за підтримки компанії «Дарниця».
У ньому взяли участь завідувач кафедри кардіохірургії, рентгенендоваскулярних і екстракорпоральних технологій Б.М. Тодуров, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії О.А. Лоскутов, запрошені професори Є.П. Свіщенко (Київ), Ю.М. Мостовой (Вінниця) і О.О. Тарабрін (Одеса).

Загалом, проведений форум традиційно став однією з найвагоміших подій року в галузі діагностики та лікування порушень ритму серця.

 



Right Menu Icon